ABF MALMÖ

Square

Spånehusvägen 47
www.malmo.abf.se
040-352400


DU NYA! En solocabaret om demokrati av och med Jan-Erik Sääf.
17.00-18.00
Målgrupp eller åldersgräns: Vuxna
Platser: 70

Det började som ett engagerat facebookinlägg i form av en sång som snart växte ut till en betraktelse över Sverige idag, utifrån frågor som många har, ”Vad är det för ett land jag bor i?”, ”Vart är vi på väg?” och ”Går vi mot en katastrof?”. Det blev ett antal sånger genomsyrade av humor och humanism.

Ofta utgår texterna från fakta. Som i ”Sverige, ett extremt land”. Enligt World Values Survey är vårt ”landet lagom” världens mest extrema land vad gäller värderingar. Eller om skillnaden mellan skrämmande och farligt, ”Skrämmande är hämmande”. Andra titlar är Filterbubbla”, ”Misstänksamhet-ett drama i tre scener” och ”Vad skulle Hans Rosling ha sagt?”. Och det slutar så klart med en ny text till nationalsången ”Du Nya!”

Jan-Erik Sääf är kompositör och textförfattare, mest känd för sina musikaler, t ex ”Camera” om Ingrid Bergman på Östgötateatern och ”Jag blir nog aldrig bjuden dit igen” om Karl-Gerhard på Malmö Opera. Han har varit huskompositör för Moomsteatern i Malmö i många år. Nu aktuell med musiken till ”Den Enfaldige Mördaren”.


INFORMATION OM LOKALEN:
Tillgänglig med rullstol