BOMBINA BOMBAST

Kalendegatan 12A
www.bombinabombast.se
0734 22 59 82


16.00-16.50 och 18.00-18.50
”The Shared Individual”
The Shared individual är en kollektiv transportör som tillåter hela publiken att bli en och samma. Virtual Reality är den ultimata friheten. Du behöver inte längre begränsas av dina egna attribut, din kropp kan bli vad ditt sinne begär och du kan resa vart du vill med en enkel knapptryckning. Att befrias från bördan av individualitet är att äntligen utvecklas som mänsklighet, ta steget mot det förlovade landet och den frammanade verkligheten, som The Shared Individual.

Föreställningen är en samproduktion av svenska scenkonstkompaniet Bombina Bombast och danska filmstudion Makropol och har världspremiär på den internationella dokumentärfilmsfestivalen IDFA i Amsterdam november 2016.

Koncept: Bombina Bombast och Makropol
Medverkande: Emma Bexell, Stefan Stanisic, Johan Knattrup Jensen, Mads Damsbo
Producent Makropol: Nanna Møllegård Madsen
Producent Bombina Bombast: Catrine Bek

Från 12 år
Platser: 12

Med stöd av: Statens Kunstfond, Kulturbryggan, Nordisk kulturfond och Inter Arts Center

Bombina Bombast är ett turnerande scenkonstkompani med bas i Malmö under konstnärlig ledning av Emma Bexell & Stefan Stanisic. Sedan starten 2011 har kompaniet skapat över 30 originalverk för scen och film som presenterats på scener och festivaler i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Kina, Nederländerna och Spanien. Bombina Bombast drivs av mötet mellan scenkonst och innovativa teknologier med fokus på virtual reality.

Makropol är en dansk filmstudio vars internationellt uppmärksammade virtual reality-verk Skammekrogen (The Doghouse) visats på Malmö Konsthall under Nordisk Panorama.