DANSSTATIONEN

Palladium
Södergatan 15
www.palladium.nu, www.dansstationen.nu, www.musikisyd.se
040-10 99 90


11.00–16.00
Öppet hus på Palladium!
Ta del av husets spännande historia, se dans och gå på Speed-date med några av oss som jobbar här.

11.00 – 11.45
Speed-date
Låna och lär känna Palladiums verksamhetschef, Dansstationens konstnärliga ledare, en tekniker och en producent.

11.00 – 12.45
”This happens because of us”
Åskådaren och dansare Claudine Ulrich möts 1:1. Ensamma i ett avgränsat rum dansar hon för en människa utan att använda det visuella sinnet. Den enda indikationen för hennes improvisation är ett taktilt kontaktmoment och musiken eller tystnaden som åskådaren har valt. Ögonkontakt används såväl i vår vardag som på scen för att etablera en relation. I vår digitaliserade värld dominerar det visuella sinnet, och skärmarna reducerar mötesdimension från tre till två. This happens because of us sätter en kontrapunkt och flyttar mötet till det kinestetiska och taktila sinnet, kommunicerar med huden, luften och rummet. De fungerar som informationstransmitter och ska snarare möjliggöra en annan typ av informationsutbyte än att ersätta ögonen. Formatet 1:1 och den fysiska nära ger mötet direkthet, intensitet och såväl åskådaren som dansaren en spegling av sig själv.

För en åskådare åt gången. 18 platser totalt.

12.00 – 12.45 och 14.00 – 14.45
Rundvandring
Platser: 20

13.00 – 13.40 och 15.00 – 15.40
“Ursäkta oss” – öppen repetition
Dansaren och koreografen Khamlane Halsackda bjuder in till öppen repetition inför Dansnät Sveriges samproduktion Ursäkta oss (arbetstitel) som har premiär hösten 2017.
Platser: 40

Observera att detta är ca-tider!

Malmöbaserade Khamlane Halsackda är född i Laos och kom vid fyra års ålder till Storbritannien där han är uppväxt och utbildad till dansare. Han har dansat med ett flertal brittiska danskompanier, däribland Shobana Jeyasingh Dance Company, Random Dance, Bonachela Dance Company och Fabulous Beast Dansteater. Dessutom har han dansat i operaproduktioner på bland annat The Royal Opera House, Covent Garden och Malmö Opera. Idag koreograferar han sina egna verk och utöver det så är han en del av Malmös nyaste scen och produktionsstudio In-Discourse, på Kirseberg. Dansstationen har tidigare visat hans verk Alias-på tungan (2010), A single act (2010), Yellow card (2012), What do you expect (2013) och The Doctor (2016). Hans verk undersöker våra idéer om identitet, hur identitet upplevs och vad den betyder för oss och andra. Projektet han arbetar med nu har arbetstiteln Ursäkta oss och turnerar hösten 2017 som Dansnät Sveriges Nationella Samproduktion i 10 svenska städer, med förturné under våren.

Palladium är ett hus för musik och dans i hjärtat av Malmö! På Teaterns Dag har vi öppet hus där det finns möjlighet att följa med på en rundtur i Palladiums magnifika foajéer och salong och lära mer om husets spännande historia. Det var t.ex. här Carola vann med ”Främling” i Melodifestivalen 1983, men även Jussi Björling och Helan och Halvan har stått på scenen. Palladium drivs sedan 2004 av Musik i Syd i nära samarbete med Dansstationen.

Musik i Syd är en musikinstitution i södra Sverige med ett regionalt uppdrag att verka för ett rikt, aktivt och varierat musikliv i Skåne och Kronoberg. Varje år presenterar Musik i Syd, i nära samarbete med arrangörer i regionen, mer än 3000 konserter och når en publik på ca 300 000 personer. Som musikproducent och arrangör har Musik i Syd en samordnande roll och medverkar till att musiklivet för såväl barn som vuxna stimuleras och utvecklas.

Dansstationen är Sveriges största fria gästspelsscen för samtida dans och mycket mer än så! I 20 år har Dansstationen visat svenska och internationella dansgästspel för alla åldrar. Genom gästspelen, Salto!s förmedlande arbete och Turnékompaniets barn- och ungdomsproduktioner når vi 25-30 000 personer per år.