DRÖMMARNAS HUS

Square

DRÖMMARNAS HUS
Frölichväg 4
www.drommarnashus.se
040-31 15 80

Teaterns dag i Drömmarnas hus
11.00-14.00
Varmt välkomna till Drömmarnas hus för att se öppna repetitioner av föreställningen El Grande- Kaninhålans konung – För de yngre barnen, premiär den 24 mars.
Manus och regi: Liza Fry Scenografi, ljudeffekter och ljus: Peter Hartman, i alla roller: Kajsa
Englund. Vi kommer också att kunna ta del av en öppen repetition med våra ungdomar samt ett uppträde. Samtal efteråt. Vi har en guidad tur och berättar och visar bilder om Herrgårdens historia. Vi kommer att berätta om sommarens spännande föreställning, premiär den 16 juni. Vi servarar god fika. Varmt välkomna!

Guidad tur
11.00-11.45
Guidad tur och spännande historia om Rosengårds Herrgård.

Våra produktioner sommaren 2018
11.45-12.00
Vi berättar om våra produktioner och om Drömmarnas Hus stora föreställning sommaren 2018.

Öppen repetition av El Grande – Kaninhålans konung
12.00-12.30
Platser: 20
Öppen repetition av El Grande – Kaninhålans konung. Riktar sig till den yngre publiken.

Öppen repetition med ensemble
13.00-14.00
Platser: 60
Öppen repetition och samtal med vår unga ensemble.

Servering
Rullstol (annan ingång än huvudentrén) OBS! Under programpunkten kl. 12.00–12.30 INGA RULLSTOLSPLATSER

OM DRÖMMARNAS HUS
Kulturhuset för barn och unga i skolan och på fritiden.
Vi håller till i området Herrgården i Rosengård närmare bestämt i den stora vackra herrgården som gett namn åt området. Vi fyller 28 år i år. Vi är ute i olika skolor runt om i Skåne och ibland utomhus med våra föreställningar och utställningar mitt i ett bostadsområde eller på andra spännande platser, scener eller parker runt om i Malmö, i Skåne. Vi är alltid i rörelse. Sedan 2005 har Drömmarnas Hus årligen gjort en stor scenproduktion. Spelplatserna och produktionernas teman har varierat, men huvud-ingrediensen är alltid densamma: barn och unga skapar och genomför föreställningarna tillsammans med professionella kulturarbetare. Våra scenproduktioner bygger alltid på ett pedagogiskt förarbete där vi samlar de ungas idéer och frågeställningar. Det är ett sätt att lyfta fram de unga. I mötet mellan de unga och de professionella uppkommer nya tankar, och ger ofta en ökad kreativ energi för alla. Utöver de årliga storproduktionerna genomför vi också produktioner i mindre skala, ofta i samarbete med andra kulturaktörer. Läs mer på www.drommarnashus.se