INKONST

Bergsgatan 29
www.inkonst.se
040 30 65 97


13.00 – 19.00
Teaterns Häng
Teaterns Häng är vår mötesplats för publiken, där du kan läsa programmet, ta en fika och vila benen mellan föreställningarna. Det är också en plats för samtal och tankar kring föreställningar och upplevelser. Vad har du sett? Vad tänkte du om det? Vad tänker de andra som är här?

Ziggi, som jobbar med Teaterns Häng, kommer leda samtal om teater för att öppna upp dina perspektiv och erbjuda nya infallsvinklar på vad det är att se och uppleva scenkonst. På plats finns personer som arbetar med scenkonst på olika sätt – producenter, regissörer, dramatiker, tekniker och andra som ser till att föreställningarna du ser under dagen blir till. Hela eftermiddagen blir till ett avspänt samtal mellan publik och verksamma inom scenkonstområdet, och du är välkommen att delta eller lyssna precis som du vill.


19.00–20.00
Sebastian Lingserius / KASS Produktion “D ANCER”
Dansföreställning som fantiserar om gym och kroppsideal. Ett träningspass på gymmet fyllt med fantasier om kroppen, strävan efter ouppnåeliga ideal och våra relationer till springbandet.

Sebastian Lingserius / KASS Produktion “D ANCER”

I D ANCER bjuds du in till ett annorlunda träningspass, som deltagare och åskådare. Det är ett verk som spekulerar kring de kroppsideal vi joggar mot på gymmet, de kroppar vi strävar efter att bli. Hur spänner vi våra muskler på yogamattan? Vad är vår relation till springbandet? Vilka imaginära personer springer vi mot?

D ANCER är viljan att arbeta mot någonting, ett diagram som alltid är framför en, en jakt mot ett slut, men ett slut som alltid förflyttas. En transformerande dans som triggar frågor gällande vår kroppsliga relation till vår omgivning, våra idéer om vad vår kropp är och kan bli. Under en stund får du t o m chansen att bli en D ANCER med dem, så ta med din pyjamas, hippaste yogautstyrsel eller luftigaste adidas-byxa och sväng loss dom små musklerna!

D ANCER är det senaste verket av Sebastian Lingserius, skapat tillsammans med kollegorna Nefeli Oikonomou och Franz Edvard Cedrins.

Platser: 220

Koncept/koreografi: Sebastian Lingserius | Med: Nefeli Oikonomou & Sebastian Lingserius | Ljudläggare: Franz Edvard Cedrins | Skapad med hjälp av: Kinitiras Athens, Dansens Hus & MDT Stockholm | Med stöd av: Kulturrådet, Stockholms Stad & Stockholms läns landsting.

Artisten: Sebastian Lingserius är koreograf och performer baserad i Stockholm. Utbildad först på Kungliga Svenska Balettskolan och vidare genom en Master i koreografi på DOCH.  År 2011 startades KASS produktion, genom vilken han producerar sina verk i nära samarbete med hus såsom MDT, WELD och Dansens Hus i Stockholm. Genom att ha dansat och koreograferat de senaste 10 åren, anser han dans vara en möjlighet att omdefiniera vad det mänskliga subjektet möjligen skulle kunna bli.

Nefeli Oikonomou är en scenkonstnär och koreograf från Grekland, som bor och arbetar I Stockholm. Efter att ha utbildats inom dans (MoC) och design (UoA) har hon nyligen avslutat sin master i koreografi vid DOCH och den tvärvetenskapliga kursen Organizing Discourse vid Konstfack. Som frilansare sedan 2006 har hon deltagit i mångsidiga och internationella projekt, på teatrar som MDT, Forum, Kino Kultura, och förbereder också sitt kommande verk Rhymes of Pleasure på Weld inför 2017. Hennes nyfikenhet för disorienterande normer och hennes intresse för innovativa sätt till samrörelse, ger riktning åt sina koreografiska arbetsmetoder.

Franz Edvard Cedrins är kompositör, konstnär  och koreograf, baserad i Stockholm. Han är utbildad på Dramatiska institutet och har presenterat arbeten vid bland annat Norrlands Operan, Dramaten, Sveriges Television, Prins Eugens Waldemarsudde, Oslo National Theatret, Steirischer Herbst m.fl. Hans arbeten omfattar ofta dans, skulptur, installation, fotografi, ljudkonst och musik. Som ljudkonstnär, musikproducent och kompositör har han under de senaste åren arbetat med koreografer som Gunilla Heilborn, Halla Ólafsdóttir, John Moström och Sebastian Lingserius.


20.00 – 03.00
Teaterns Natt
Dagen avslutas som sig bör med en gemensam fest för både besökare och medverkande – Teaterns Natt. Här kan du mingla, dansa, dricka en öl och bli underhållen ända fram till småtimmarna av några av Malmös bästa.

Kvällen går så klart även den i teaterns tecken och bjuder på en tvåaktare. Under första delen kl 20-22 står du sida vid sida med livelooping, häxperformance, poetry slam, elektroniska landskap, rörelser, luftakrobatik och annat spännande. Kl 22 är det dags för andra delen av denna tvåstegsraket när Klubb Abyss tar över och ger dig ett mörkt dansgolv med pumpande techno i högsta klass.

Entréknappen gäller som inträde fram till kl 23. Därefter 80 kr.


Inkonst är en fristående kulturscen i Malmö för scenkonst, musik, samtal och andra konstformer som presenteras i form av föreställningar, konserter, klubbar, samtal, workshops och residens. Vi visar nyskapande och samtida kultur som rör sig utanför det etablerade, självklara och genrebestämda. Vi brinner för konst som spränger gränser, utmanar och tar risker men som också är lekfull, underhåller och sprider glädje.
Inkonst har funnits sedan 1998 och huserar sedan 2006 i den gamla chokladfabriken Mazetti på Bergsgatan i Malmö. Inkonst är en välkomnande plats för det skeva och annorlunda, en plats där det finns möjlighet att gå utanför dig själv och uppleva något du inte trodde var möjligt.