MALMÖ STADSTEATER, UNGA TEATERN

Square

malmostadsteater.se
040-20 86 10


Skådespelarvisning av Hipp
11.00-11.50, 11.30-12.20, 12.15-13.05 och 12.45-13.35
Hipp, Kalendegatan 12
Platser: 20

Följ med en av våra skådespelare på en annorlunda visning av Hipps anrika lokaler och få en inblick i hur det kan vara att arbeta som artist. Skådespelaren tar dig med på en ”vanlig” dag på jobbet och du får uppleva vad som händer på teatern timmarna innan en föreställning. Du får gå via sceningången till logen och till slut prova på känslan av att stå bakom kulisserna innan du tar steget ut i rampljuset.


Unga Teatern – Cringe-LABB
11.00-15.00
Studion, Hipp, Kalendegatan 12
9-13 år

Allt är Cringe!
Kom till Unga Teaterns Labb och skapa din egen skämskudde, vi har kuddar och pysselmaterial på plats. Det finns så mycket som är pinsamt och samtidigt galet roligt. Dela med dig av något som fått dig att känna cringe och du kommer säkert få tillfälle att använda din skämskudde.

Unga Teatern testar nya sätt att skapa teater, och i en rad experimentella LABB bjuder vi in
publiken att tillsammans med oss undersöka hur olika experiment kan öppna nya teatervärldar. Varje LABB är tematiskt knutet till en föreställning och vårt Cringe-LABB hör ihop med föreställningen Cringe Marmelad. På Teaterns dag kan du som är 9-13 år delta i vårt Cringe-LABB, eller kan du komma och hänga med oss och fika.

Kaffekopp
Rullstol (hiss annan ingång)


Öppen repetition “Dylansällskapet”
12.00-13.00
Intiman, Östra Rönneholmsvägen 20
Från 15 år
Platser: 180
Malmö Stadsteater gläntar på dörren till Intiman och släpper in dig i salongen. Kom och ta del av hur skådespelarna och regissören Anders Lundorph jobbar med denna nyskrivna, svenska komedi om män i panikåldern med en gemensam kärlek till Bob Dylan. En öppen repetition är ett utmärkt tillfälle att se hur det praktiska teaterarbetet går till.

Rullstol


Unga Teatern – “Cringe Marmelad”
16.00-16.50 och 18.00-18.50
Studion, Hipp, Kalendegatan 12
För 10-12 år
Platser: 50

TV-profilen Amelie Nörgaard och komikern Anna Granath skapar en kabaretföreställning på
Unga Teatern som innehåller så mycket pinsamheter att man vill gå av på mitten och kasta sig ut genom fönstret. En pinsam, rolig, personlig, vågad och alltigenom gränsöverskridande festlig kabaret om att vara tweenie, men utan pekpinnar! En humorföreställning som är så ”cringe” att du knappt klarar av att ta in den.

Rullstol (hiss annan ingång)


Unga Teatern är Malmö Stadsteaters verksamhet för barn och unga – en plats med rum för upplevelser, eget skapande och experiment.

Malmö Stadsteater är en av Sveriges ledande stadsteatrar och sätter upp cirka femton egna produktioner per år, främst på Hipp, Intiman och Studion. Repertoaren både speglar det nya Malmö och håller de klassiska mästerverken levande.