MOOMSTEATERN

Square

Olof Palmes plats 1, Nobeltorget
www.moomsteatern.com
0709 218 613


Öppen repetition av “Kasjtanka – En Cirkusdröm”, av Anton Tjechov
10.15-11.45 (Folkets Hus öppnar 09.30)
Från 10 år
Antal platser: 150

Hunden Kasjtanka drömmer om det glänsande livet på cirkusen. Men drömmar som förverkligas är inte alltid vad man tänkte. Är att lyckas och att vara lycklig samma sak? Hur mycket är du beredd att offra för dina fifteen minutes of fame? Välkommen in till en skräckromantisk cirkus med djur som har mänskliga egenskaper eller kanske människor med djuriska egenskaper. Moomsteaterns unika skådespelare ger liv åt ett humoristiskt persongalleri av cirkusdjur i en teatervärld som är hjärtskärande förfärlig och solkigt vacker.

Novellen Kasjtanka av Anton Tjechov blir till en familjeföreställning i händerna på regissör Olle Törnqvist. Med tanke på att cirkusdrömmen kanske mest liknar en mardröm rekommenderar vi den från åldern 10 år. Föreställningen har premiär en vecka efter Teaterns Dag och därför välkomnar regissör och skådespelare publiken in till en öppen repetition under en och en halv timme på Teaterns Dag. Vi öppnar dörrarna till Folkets Hus kl 09.30 och släpper in i cirkustältet kl 10.15.

Efter en novell av Anton Tjechov, regi & bearbetning av Olle Törnqvist, musik av Martin Kullberg, scenografi & kostym av Agneta Andersson Forssell och ljus av Hans C Roupe. Med Therese Kvist, Niclas Lendemar, Jörgen Darfeldt, Frida Andersson, Tryggve Algeus & Birte Heribertson.

Servering
Tillgängligt med rullstol


OM MOOMSTEATERN
Moomsteaterns scen möts skådespelare med och utan funktionsnedsättningar. Ibland får Moomsteatern frågan: ”Men man förstår ju inte vem som är funktionshindrad och vem som inte är det. Varför gör ni teater med dom, om handikappet ändå inte märks?” Svaret är: För att du ska ifrågasätta just den inställningen hos dig själv.

På Moomsteatern berättas historier där funktionsnedsättningen inte står i fokus, historier som är allmänmänskliga. Skådespelarna representerar inte sina funktionsvariationer varken på scenen eller i det övriga arbetet. Syftet har alltid varit konstnärligt – konsten och mötet med publiken. Ända sedan starten 1987 har Moomsteatern varit en teatertrupp som gör föreställningar för publikens upplevelse och endast det. Därför att vi hyser den revolutionerande tanken att vår ensemble har något att berätta, har något att bidra med!