MOOMSTEATERN

Square

Olof Palmes plats 1, Nobeltorget
www.moomsteatern.com
0709 218 613


Öppen repetition av “Kasjtanka – En Cirkusdröm”, av Anton Tjechov
10.15-11.45 (Folkets Hus öppnar 09.30)
Från 10 år
Antal platser: 150

Besök repetitionerna av en föreställning där Moomsteaterns unika skådespelare ger liv åt ett humoristiskt persongalleri av cirkusdjur i en teatervärld som är hjärtskärande förfärlig och solkigt vacker.

Servering
Tillgängligt med rullstol


Moomsteaterns scen möts skådespelare med och utan funktionsnedsättningar. Ibland får Moomsteatern frågan: ”Men man förstår ju inte vem som är funktionshindrad och vem som inte är det. Varför gör ni teater med dom, om handikappet ändå inte märks?” Svaret är: För att du ska ifrågasätta just den inställningen hos dig själv.
På Moomsteatern berättas historier där funktionsnedsättningen inte står i fokus, historier som är allmänmänskliga. Skådespelarna representerar inte sina funktionsvariationer varken på scenen eller i det övriga arbetet. Syftet har alltid varit konstnärligt – konsten och mötet med publiken. Ända sedan starten 1987 har Moomsteatern varit en teatertrupp som gör föreställningar för publikens upplevelse och endast det. Därför att vi hyser den revolutionerande tanken att vår ensemble har något att berätta, har något att bidra med!