MOOMSTEATERN

Olof Palmes plats 1, Nobeltorget
www.moomsteatern.com
0709 218 613


12.30 -14.30
”MAKT – Make Malmö Great Again” (öppen repetition)
Snart har Moomsteatern premiär för MAKT. Vem sitter på den egentligen? Makten alltså. 12.30 – 15.30 dricker vi kaffe och snackar makt. Hjälp oss spåna idéer, ta en selfie med Olof Palme, testa att vara Donald Trump. Kl 13.00 bjuder vi på 90 minuters öppen repetition.

På Moomsteatern pågår repetitionerna inför föreställningen MAKT.
Vem sitter på den egentligen? Makten alltså. Kan vi skifta den på nåt vis? Make Malmö great again?

Föreställningen växer fram i nån slags demokrati mellan regissör Helena Röhr och ensemble där frågorna haglar genom luften: Är makt bra? Dåligt? Varför? Vilken makt har den som är bunden till ett omsorgssystem där någon annan bestämmer vad du ska göra och när? Vilken makt har jag att förändra något? Vem fan är Angela Merkel? Varför finns det inga politiker med Down Syndrom? Hur ser det ut i ett styrelserum och varför har jag aldrig varit i ett? Sitter makten i slipsen? Var köper jag en slips?

På Teaterns Dag är det ännu 2 veckor kvar till premiär. Kom och delta i arbetet! Mellan kl 12.30 och 15.30 håller vi dörrarna öppna i Folkets Hus på Nobeltorget. Välkommen på en kopp kaffe, prata makt och spåna idéer. Ta en selfie med Olof Palme, prova på hur det känns att vara Donald Trump! Kl 13.00 öppnar vi dörrarna till salongen för 90 minuters öppen repetition. Platserna är begränsade och biljetter hämtas ut på plats fr.o.m. kl 12.30. Gratis med Teaterns Dag-knappen!

Från 15 år.
Platser: 160

Moomsteaterns scen möts skådespelare med och utan funktionsnedsättningar. Ibland får Moomsteatern frågan: ”Men man förstår ju inte vem som är funktionshindrad och vem som inte är det. Varför gör ni teater med dom, om handikappet ändå inte märks?” Svaret är: För att du ska ifrågasätta just den inställningen hos dig själv.
På Moomsteatern berättas historier där funktionsnedsättningen inte står i fokus, historier som är allmänmänskliga. Skådespelarna representerar inte sina funktionsvariationer varken på scenen eller i det övriga arbetet. Syftet har alltid varit konstnärligt – konsten och mötet med publiken. Ända sedan starten 1987 har Moomsteatern varit en teatertrupp som gör föreställningar för publikens upplevelse och endast det. Därför att vi hyser den revolutionerande tanken att vår ensemble har något att berätta, har något att bidra med!