PALLADIUM

Square

Södergatan 15
www.palladium.nu, www.dansstationen.nu, www.musikisyd.se
040-10 99 90


DANSSTATIONEN: “Room X” – öppen repetition
12.00-12.40, 14.00-14.40
Dansstationens Studio
Antal platser: 45 st

Kom och ta del av ett nedslag i tillblivelsen av dansverket Room X, en storslagen
dansinstallation där över ett tiotal verk blir till ett.

Servering


MUSIK I SYD: “Allt i Loopar”
11.00-11.30, 12.30-13.00
Salongen
Från 4 år
Platser: 80

Vad kan man göra med en loop-pedal, en mikrofon och barnens egna röster?
Det blir en lek med ord och improvisation, rytmer, toner och loopar med kraft att skingra blyghet, väcka nyfikenhet, glädje och förundran över ljudens oändliga universum.

Servering
Tillgängligt för rullstol
Hörslinga finns


Palladium är ett hus för musik och dans i hjärtat av Malmö! På Teaterns Dag har vi öppet hus där det finns möjlighet att följa med på en rundtur i Palladiums magnifika foajéer och salong och lära mer om husets spännande historia. Det var t.ex. här Carola vann med ”Främling” i Melodifestivalen 1983, men även Jussi Björling och Helan och Halvan har stått på scenen. Palladium drivs sedan 2004 av Musik i Syd i nära samarbete med Dansstationen.

Musik i Syd är en musikinstitution i södra Sverige med ett regionalt uppdrag att verka för ett rikt, aktivt och varierat musikliv i Skåne och Kronoberg. Varje år presenterar Musik i Syd, i nära samarbete med arrangörer i regionen, mer än 3000 konserter och når en publik på ca 300 000 personer. Som musikproducent och arrangör har Musik i Syd en samordnande roll och medverkar till att musiklivet för såväl barn som vuxna stimuleras och utvecklas.

Dansstationen är Sveriges största fria gästspelsscen för samtida dans och mycket mer än så! I 20 år har Dansstationen visat svenska och internationella dansgästspel för alla åldrar. Genom gästspelen, Salto!s förmedlande arbete och Turnékompaniets barn- och ungdomsproduktioner når vi 25-30 000 personer per år.