PALLADIUM

Square

Södergatan 15
www.palladium.nu, www.dansstationen.nu, www.musikisyd.se
040-10 99 90


På Teaterns Dag är du välkommen till Palladium Malmö, som drivs av Musik i Syd sedan
2004 i nära samarbete med Dansstationen. Här finns det möjlighet att se familjeföreställningen ”Allt i loopar” och en öppen dansrepetition med Room X i dansstudion.

MUSIK I SYD: “Allt i Loopar”
11.00-11.30, 12.30-13.00
Salongen
Från 4 år
Platser: 80

Vad kan man göra med en loop-pedal, en mikrofon och barnens egna röster?
Här får publiken vara med och forma en improvisationsföreställnings oförutsägbara utveckling. Det blir en lek med ord, rytmer, toner och loopar med kraft att skingra blyghet, väcka nyfikenhet, glädje och förundran över ljudens oändliga universum. Dan Svensson är sångaren och multiinstrumentalisten som figurerat i många olika sammanhang på folk- och världsmusikscenen. Han är utbildad sångare men har också specialiserat sig på slagverk och spelar mycket för barn och i band som Alla Fagra, Tarabband och ODE.

Servering
Tillgängligt för rullstol
Hörslinga finns

DANSSTATIONEN: “Room X” – öppen repetition
12.00-12.40, 14.00-14.40
Dansstationens Studio
Antal platser: 45 st

Room X – tryggt eller otryggt, verkligehet eller illusion?
Kom och ta del av ett nedslag i tillblivelsen av dansverket Room X, en storslagen dansinstallation där över ett tiotal verk blir till ett och under en kväll kommer att inta husets alla rum. Under Teaterns Dag befinner vi oss i Dansstationens Studio där du får chansen att ta del av processen i hur en del av föreställningen arbetas fram i en öppen repetition. För idé och konstnärlig ledning står Miguel Cortés och Claudine Ulrich. Room X har urpremiär 10 april kl 18.00.

Servering


OM PALLADIUM
Palladium Malmö är ett unikt hus för musik och dans i hjärtat av Malmö. Sedan 2004
drivs Palladium Malmö av Musik i Syd i ett nära samarbete med Dansstationen. Varje säsong presenteras ett brett utbud av konserter och dansföreställningar under gnistrande kristallkronor och vackert välvda bågar med originalmålningar från 1920.

OM DANSSTATIONEN
Dansstationen är Sveriges största fria gästspelsscen för samtida dans och mycket mer
än så! Dansstationen visar varje säsong svenska och internationella dansgästspel för både barn och vuxna. Målet är att visa aktuell och utmanande dans för alla åldrar utifrån diskussioner om kropp, genus, sexualitet, identitet, delaktighet, utanförskap och andra teman som den samtida dansen behandlar. Utöver verksamheten på Palladium driver Dansstationen Turnékompaniet, som spelar dansföreställningar på turné för en ung publik i Sverige och utomlands och en regionala barn- och ungdomsfestival Salto!, som presenterar dans i hela Skåne.

OM MUSIK I SYD
Musik i Syd har i uppdrag att verka för ett rikt, aktivt och varierat musikliv i Skåne och Kronoberg. Som musikproducent och arrangör har Musik i Syd en samordnande roll och medverkar till att musiklivet för såväl barn som vuxna stimuleras och utvecklas. Musik i Syd verkar också som nav för – och ofta även som initiativtagare till – en mängd projekt och festivaler runt om i Skåne och Kronoberg.