TEATER INTERAKT

Square

Startplats Posthusplatsen, avslutas på Malmö museér
www.teaterinterakt.se
0733-60 34 36


INGEN FRÅGAR, SÅ JAG LÅTSAS ATT JAG FÖRSTÅR – OBS! Genomdrag med provpublik!
14.00 – 17.00
Rekommenderad ålder från 10 år
Antal platser: 10

INGEN FRÅGAR, SÅ JAG LÅTSAS ATT JAG FÖRSTÅR samlar berättelser om mottagande och ankomst från tre olika decennier: mottagandet av överlevande från koncentrationslägren efter andra världskrigets slut, mottagandet av arbetskraftsinvandrare på Kockums under tidigt 70-tal samt flyktingmottagandet 2015 och framåt. Under föreställningens färd möter du vägvisare som själv har erfarenhet av migration och att ankomma Malmö.

En spännande och mångfasetterad resa med teater, dans, installation, sång och performance. Manus till föreställningen baseras på intervjuer med personer som själv anlänt vid någon av de tre tidpunkterna. Deras berättelser tillsammans med befintliga facktexter, nyskrivna texter och deltagarnas erfarenheter är grunden till föreställningen.

INGEN FRÅGAR, SÅ JAG LÅTSAS JAG FÖRSTÅR är den tredje och sista delen av trilogin Brofästet. Föreställningen är skapad i samarbete med flera internationella konstnärer och kreatörer.

PRAKTISK INFORMATION:
Skor och kläder för utomhusbruk rekommenderas. Föreställningens startplats är Posthusplatsen, avslutas på Malmö museer. Personer med funktionsvariation ombedes kontakta arrangören i samband med biljettbokning.


Teater InterAkt är en fri teatergrupp i Malmö som sedan starten 2005 skapar föreställningar där rättvisefrågor, jämställdhet och alla människors lika värde står i fokus. Sedan 2011 arbetar InterAkt med communityteater, där asylsökande ungdomar och unga vuxna utgör teatergruppen. Teater InterAkt samarbetar med flera internationella konstnärer och kreatörer av olika konstformer, så även i denna föreställning.