KEVIN BENN

Square

Teatercentrum Södra
Kulturhuset Mazetti, Friisgatan 15 B
www.teatercentrum.se, www.teatercentrum.se, www.kevinbenn.se, www.thalesteater.nu, www.olandsdramatiska.se
070 555 41 86


Kevin Benn ”Nasse hittar en stol”
10:30-11:00
Mazettisalen
För ca 3-5 år
Platser: 70

En föreställning där vi får möta troligtvis världens raraste och klurigaste björn, nämligen Sven Nordqvists ”Nasse” som hittar en stol.

Denna klassiska ”bilderboksteater” skapades av Teater 23 i Malmö i samband med författaren och tecknaren Sven Nordquist redan 1989. Den har rönt stor uppskattning bland tusentals svenska barn samt vid teaterfestivaler i flera europeiska länder. Den lilla björnen Nasse träffar på ett för honom helt okänt föremål, som han försöker komma underfund med. Många av hans vänner skrattar åt honom eller tycker att han är dum eller konstig. Men som Nasse säger: ”Jag är inte dum, det är bara det att jag har aldrig sett en stol förr” Föreställningen lotsar in barnen i teaterns värld genom att använda sagoläsningsformen som inkörsport. Berättaren läser ur boken och flyttar fram de uppförstorade pappfigurerna ur boksidorna. Men när bilderboksnassen visar sina begränsningar tar berättaren på sig Nasses randiga mössa och kliver bokstavligen in i handlingen…

OM KEVIN BENN
Som medlem i Teater 23 i över 20 år medverkade jag i många av teaterns eftertraktade uppsättningar för barn och ungdomar: förutom ”Nasse hittar en stol” även ”Robinson och Crusoe”, ”Paddan och Grodan”, ”Jätteliten” och ”En rolig halvtimme”, för att nämna några. Numera som frilansskådespelare vill jag låta en ny generation barn möta Nasse. Teater 23 har överlåtit åt mig originaldekoren och rätten att spela Nasse hittar en stol.