STAFFAN BJÖRKLUNDS TEATER

Teatercentrum
Lagret, Friisgatan 15 B
www.staffansteater.se
046-706325, 070-3976585


OBS! Ett fel har smugit sig in i det tryckta pappersprogrammet. Staffan Björklunds Teater börjar kl 13.30 och inte kl 10.00.

13:30-14:10
”Den lycklige bonden”
I utkanten av den lilla byn bodde en bonde och hans gumma. Han var ständigt lycklig…. Men gumman var sorgsen dagen lång! Plötsligt hände det som hände, och hade det inte hänt hade detta aldrig blivit berättat!

Med enkla trädockor och muntra klanger spelas historien om hur den sälle bonden plötsligt blir tvungen att bruka list och slughet mot vilda väsen bland branta berg och djupa skogar! Pjäsen är en nyskapad variant av en av vår teaters absoluta favorithistorier. Vi har skapat en helt ny och färgrik dock-ensemble! Upplev den i daggfrisk form i denna humoristiska och musikaliska historia om att dela med sig av det naturen ger!

Vår ursprungsbonde tog med oss till roliga internationella festivaler i Tjeckien, Tyskland, Danmark, Vietnam, Tunisien, Ryssland. Både där och på många, många andra ställen har pjäsens uttryck och interkulturella budskap uppskattats, nu ser vi vad de nya dockorna vill!

Efter en rumänsk folksaga bearbetad av Signe Birkbøll & Staffan Björklund. Kompositör Lars Fjeldmose. Scenografi och dockor Enid Björklund. Regi Erik Olsen. Spelas även på engelska.

För 4-9 år.
Platser: 50

OM STAFFAN BJÖRKLUNDS TEATER
Professionell internationellt turnerande dockteater. Våra föreställningar präglas av humor, musikalitet och konstnärligt formade dockor, de riktar sig till barn i olika åldrar och till familjer. Vi turnerar i hela landet, och en hel del runt om i världen.

I Tjeckien, Indonesien, Ryssland, Indonesien, Lettland, Tyskland, Kina, Slovenien, Vietnam, Polen, Serbien, Danmark, Turkiet, Rumänien, Tunisien, Norge, Spanien, Bulgarien har stora som små sett våra föreställningar, och här och där har de prisats för sina dockor, sin originalitet och för nyskapande inom dockteaterkonsten. I Hög i Regionen Skåne ger vi föreställningar och internationella gästspel i Teaterverkstaden och i Pegasus Trädgård, Skandinaviens enda Teaterträdgård. Trädgården och Verkstaden är Sydsveriges enda fasta scen för Dockteater för barn och familjer.

I juli 2015 arrangerade vi en stor internationell Dockteaterfestival, Pegasus International med föreställningar från sex länder. Med moderna dockteatergrupper som sympatiserar med Festivalens teman: Ekologi och Barnkonventionen. Det blev bra, så Pegasus International återkommer sommaren 2017!