TEATERCENTRUM – THALES TEATER

Square

Kulturhuset Mazetti, Friisgatan 15 B
www.teatercentrum.se, www.thalesteater.nu
070 555 41 86


Thales Teater ”Spegelnatten” – fritt efter Tjechov
17.00-18.00
Lagret
Platser: 50
Tillgängligt med rullstol

Skådespelaren Gloria har avtackats för lång och trogen tjänst på teatern. Efter jubileums-föreställningen med vickning vaknar hon upp på scenen i en spegelvärld där de eviga frågorna dyker upp. Världsdramatiken finns ständigt i hennes huvud och inlåst som hon är, blir olika roller hennes tröst i ensamheten. Gloria får ett nytt perspektiv på sitt kall denna natt och ser sig själv och sitt liv i ett nytt befriande ljus.

Med Anton Tjechovs dramatiska text Svanesång som inspiration har Mariana Araoz och Boel Marie Larsson arbetat fram denna föreställning. Spegelnatten är producerad av Thales Teater och Skillinge Teater.

Manus: fritt efter Anton Tjechov
Bearbetning: Boel Marie Larsson och Mariana Araoz
Produktion: Thales Teater
Medverkande: Boel Marie Larsson
Scenografi: Marta Cicionesi
Ljusdesign: Ilkka Häikiö
Musik: Johannes Jansson
Tekniker: Mårten Hård
Dockor: Camilla Ed
Masker: Etienne Champion
Peruk: Birgitta Lundh.
Texter av Sofokles, Euripides, Stridsberg, Tjechov, Shakespeare, Moliere, Chaplin, Brecht mfl

Se trailer här

OM THALES TEATER
Thales Teater är en fri turnerande grupp med säte på Österlen. Teaterns målsättning är att göra stor teater i litet format. Andra föreställningar som Teater Thales turnerar med är Beowulf – ett 1400 år gammalt epos om en pacifistisk hjälte som bekämpar ondskan i alla dess former. Det är en borttappad pusselbit ur vår kulturhistoria, en inspirationskälla till dagens fantasylitteratur. Och Edward Tulanes fantastiska resa – en föreställning om förmågan att känna kärlek. Om att växa som människa genom erfarenheter av livets mörkare sidor. Om nödvändigheten av att leva livet fullt ut för att kunna bli riktigt levande.

Konstnärlig ledare: Boel Marie Larsson
Teknik & marknadsföring: Mårten Hård
Producent: Leni Arenskogh