UNGA TEATERN

Malmö Stadsteater
Hipp, Kalendegatan 12B
www.malmostadsteater.se/teaterns-dag
040-208610


11.00–15.00
Dockverkstad
Hipp – Studion, våning 5
En skapande verkstad anpassad för såväl vuxen som barn.
Kom och skapa din egen docka eller figur!

I föreställningen Vad gör vi här ser vi sjutton dockor på scen, varje docka med sitt eget uttryck och personlighet. Dockor kan göras på många olika sätt, med enkel eller mer komplicerad teknik. På Teaterns dag bjuder vi in till en skapande verkstad där du med enkla medel kan upptäcka din egen figur, med stöd och inspiration från rekvisitör och pedagoger från teatern. En skapande verkstad anpassad för såväl vuxen som barn.

Drop in. Material finns på plats.

Från 6 år

16–17.15 och 19–20.15
”Vad gör vi här?”
Hipp – Studion, våning 5
Ytterdörrarna öppnar 30 min innan föreställning.
Vad är meningen med skolan? Varför finns den? Och hur påverkas människorna som befinner sig där varje dag?
Det är lätt att ta skolan för given. Det är som en naturlag att den finns. Klassrummet är en hel värld. Här bor lärare och elever. Varje dag. Varje månad. Varje år. Genom att lyssna på olika röster – elever, lärare, rektorer, forskare, kritiker, vill vi spegla en liten bit av den här världen för just er som befinner sig mitt inne i den.

Den här dockteaterföreställningen är en kombination av dokumentär och bildkonst, bl a inspirerad av Peter Tillbergs tavla Blir du lönsam, lille vän?. Föreställningen är baserad på intervjuer, artiklar, skrifter och statistik. Även den mest banala vardagen kan bli till sublim konst.

Regissören Erik Holmström startade 2015 Sveriges första dockteater för vuxna, Malmö Dockteater. Med uppsättningar som Funktionell dumhet och Skvalpet skapar Malmö Dockteater ett möte mellan bildkonst och teater. Erik Holmström är utbildad skådespelare på Teaterhögskolan i Malmö och har tidigare varit en del av den konstnärliga ledningen på Turteatern i Stockholm. Där har han bland annat stått för regin till uppmärksammade föreställningen SCUM-manifestet.

Från 13 år
Platser: 46


Unga Teatern
är namnet på Malmö Stadsteaters verksamhet för barn och unga – en plats med rum för upplevelser, eget skapande och experiment. Verksamheten utgår från Studion i Hipphuset, men jobbar även uppsökande ute på skolor i Malmö och i regionen.