VTST

Square

Karavan
Bokgatan 18
www.internationellagatuteaterfestivalen.se
www.karavanmalmo.se
070 574 21 12

“REVELATION 0.1” – work in progress
19.00-19.30
Platser: 65
Tillgängligt med rullstol

Efter en trafikolycka utanför Paris bildas en kö – inte pendlarens långsamma helvete – utan ett totalt stillestånd. Verket handlar om att fastna – kliva ur sin bil och konfronteras med sina medtrafikanter. Revelation är en lokal apokalyps, ett mikrosamhälle i fritt fall. En neurotisk jonglör försöker verkningslöst dirigera stillastående trafik, bilnostalgikern blir djupt personlig, en luftartist sjunger från sitt rep i himlen. Volvokvinnan öser ur sin ändlösa brunn av fördomar. Samtidigt spelar orkestern, om ljus och framtid och det sjunkande skeppet/bilen. Denna mycket tidiga work-in- progress är en första presentation av den initiala idéerna som ligger till grund för 2019års urpremiär av REVELATION – då spelas den utomhus, sommartid. Teamet kring föreställningen har bestämt sig för att i stället för att sitta och gömma sig på sin kammare kliva ut pröva idéer inför publik. Som sådant bör man inte förvänta sig en komplett föreställning utan en idé materialiserad. Något trevligt att titta på.

På scen: Isak Lindberg, Maria Arnadottir, Johan Kylén, Fredrik Janacek, Sonja Spisska, Ulf Andersson samt Hugo Ulfsson.

OM VTST
Föreställningen är utformad av Ulf Andersson (grundidé/regi/prod.), Martin Bengtsson (manus), Fredrik Janacek (komposition), Sonja Spisska (cirkus), Robert Hais (scenbild) och Ludvig Duregård (research/prod.).

Västsvenska Turnerande sommarteatern (VTST) producerar bland annat Halmstad Internationella Gatuteaterfestival & seminarieserien PUBLIC(x). Revelation är vår första stora produktion på flera år – den utspelas i det offentliga rummets trängsta plats: trafikmiljön… Denna pilot har tagits fram med stöd från Kulturbryggan och ett konstnärligt team som generöst delar med sig av sin tid och kunskaper.