SCENKONSTGUIDEN-RUNDAN

Square

Sara Östebro har satt samman en Scenkonstguiden-runda som kan fungera som stöd och vägledare när vi slänger oss in i 17 timmar av scenkonst!

Fika och teatertipspromenad
Vi börjar dagen med fika på Café Barbro och inköp av Teaterns Dag-knappen som ger entré till dagens alla upplevelser. Efter fikat värmer vi upp med teatertipspromenad!
10.30-18.30 MAF – Malmö AmatörTeaterForum Fika, knappar och utställningar
10.30-18.30 MAF – Malmö AmatörteaterForum Teatertipspromenad!

This happens because of us
Efter att, förhoppningsvis, kammat hem ett par finfina priser så går vi vidare till Palladium där vi tar del av dansinstallationen This happens because of us av och med Claudine Ulrich. En minst sagt exklusiv dansupplevelse – den visas för enbart en person åt gången.
11.00-12.45 Palladium This happens because of us

Dansworkshop
Vi ska inte bara kolla in scenkonst idag, vi kan också utöva det själva! Skånes Dansteater har öppen dansworkshop för oss över 12 år med eller utan olika funktionsvariationer. Ge kroppen en del av Teaterns Dag-kakan så den orkar sitta i gradäng ett par timmar till!
12.00-14.00 Skånes Dansteater Workshop 1
15.00-17.00 Skånes Dansteater Workshop 2

The Shared Individual
Bombina Bombast och Makropol får oss att smälta samman och bli en och samma. Hur då? Genom virtual reality såklart! The Shared Individual fungerar som en kollektiv transportör som för oss samman till en och befriar oss från bördan av individualitet. Låter lite läskigt och väldigt spännande! Virtual Reality är den ultimata friheten. Du behöver inte längre begränsas av dina egna attribut, din kropp kan bli vad ditt sinne begär och du kan resa vart du vill med en enkel knapptryckning.
16.00-16.50 Bombina Bombast The Shared Individual
18.00-18.50 Bombina Bombast The Shared Individual

D ANCER
Försiktigt och varsamt separerar vi oss från vårt gemensamma jag och som individer förflyttar oss in i gymvärlden och allt det betyder i form av kroppsideal, strävan efter ouppnåeliga mål, relationer och känslor inför springbandet, yogamattan och pilatesbollen. I D ANCER bjuds vi in till ett annorlunda träningspass, både som deltagare och som åskådare. Här spekulerar vi kring de kroppsideal vi joggar mot på gymmet, de kroppar vi strävar efter att bli. Hur spänner vi våra muskler på yogamattan? Vad är vår relation till springbandet? Vilka imaginära personer springer vi mot? Vi kommer även ges möjlighet att bli en D ANCER tillsammans med aktörerna på scenen, så vi uppmanas att ta med följande: Din pyjamas, hippaste yogautstyrsel eller luftigaste adidas-byxa.
19.00-20.00 Inkonst D ANCER

Teaterns Natt
Efter föreställningen stannar vi kvar på Inkonst och låter dagen glida över in i Teaterns Natt. Skönt att vi är uppvärmda och mjuka, för nu blir det åka av! Livelooping, häxperformance, poetry slam, elektroniska ljudlandskap, rörelse och luftakrobatik i ett dansigt mingel. Fram emot småtimmarna flyter festen in i Klubb Abyss där vi omsluts av pumpande techno på ett intensivt, mörkt dansgolv. Här skakar vi loss alla intryck och låter de landa gott i kropp och knopp. Entré med Teaterns Dag-knapp fram till 23.00, därefter 80 kr.
20.00-23.00 Inkonst Teaterns Natt

Ha en alldeles fantastisk Teaterns Dag!

Psst..! I samlingen Teaterns Dag i Scenkonstguidens app finns allt detta och mer samlat så du lätt kan hitta scenkonstupplevelser som passar dig. Ha en underbar teaterdag!