TEATER THEATRON

Square

Teaterhuset Bastionen
Norra Vallgatan 28
www.bastionen.org
www.teatertheatron.se
070-8 82 59 21

Ge mig en ledtråd – En kabaré om hjältar och mod
18.00 – 19.20 (förest. 60 min. + samtal 20 min.
Från 14 år
Platser: 80
Tillgängligt med rullstol

En föreställning i kabaret-stil, där det lättsamma och komiska varvas med det tyngre och tragiska, det eftertänksamma och tankeväckande. Vad är en hjälte och vem bestämmer vem som är en hjälte? Hur gör vi för att lyfta fram vardagshjältarna i oss?

En musikalisk resa mot vad det innebär att vara hjälten i sitt eget och i andras liv. Ni bjuds på musik och sånger, djuplodande resonemang och scener, humor och fräckhet.

Med: Suzanna Santrac, Zeljko Santrac, Jonatan Sersam
Manus och musik: Tobias Allvin
Regi och bearbetning: Karin Parrot – Jonzon
Dramaturgi: Mikael Olsson Scenbild: Peter Holm Video: Henrik Rambe

Se trailer här

Babian-sångaren Tobias Allvin gör dramatikerdebut med föreställningen ”Ge mig en ledtråd” som är ett samarbete med Teater Theatron och regissören Karin Parrot-Jonzon i Malmö. Det är tre pusselbitar i Malmös kulturliv som passar ihop: regissören Karin Parrot-Jonzon tidigare chef för Unga Teatern i Malmö och för Byteatern i Kalmar. Suzanna och Zeljko Santrac, Teater Theatron, som satt upp föreställningar som ”Livet i två bitar” och ”Den vita kråkan”. Tobias Allvin sångare i Malmöbandet Babian och musiker i Tummel, som denna gången står även för manus.

Publikröst: ”Vill uttrycka min största tacksamhet till er för dagens föreställning!
En föreställning som gav mig mycket. Mycket till eftertanke och mycket att ta fasta på och föra vidare till andra. Ni gav mer än en föreställning, ni gav något som berörde och som gick in i både hjärna och hjärta.”

Med stöd av: Kulturrådet, Arvsfonden, Kultur Lund, Kulturstöd Malmö, Konstnärsnämnden och ABF Malmö.

OM TEATER THEATRON
Teater Theatron är en teater som aldrig haft ambitionen att skapa nya institutioner utan alltid rört sig mellan rum och sammanhang. Allt för att hitta och möta nya publikgrupper och inte minst minoriteter som annars inte har en röst i teatersverige och på dess scen. Vi arbetar med en genomgående tematik som berör den samtid och verklighet vi lever i. Vi vill med vår teater skapa en naturlig mötesplats där gränsen mellan vi och dom, såväl i bemärkelse av skådespelare och publik som bland gemene människa, suddas ut och där det finns utrymme för ett ärligt och pågående samtal. Teater THEATRON är den lilla teatern som tar sig an de stora frågorna! Vi bär på en stark övertygelse om att vi kan påverka och bidra till en bättre värld!